KĀ PĀRVARĒT DARBA ATTEIKUMU

Darba atteikuma saņemšana ir viens no nepatīkamākajiem brīžiem darba meklējumu procesā. Tas var radīt sajūtu, ka esat nevēlams vai nepietiekami labs, bet patiesībā tā ir vienkārši daļa no katras darba meklēšanas procesa. Lai gan šis ceļš var būt grūts, ir dažas lietas, ko varat darīt, lai pārvarētu šo nepatīkamo sajūtu un turpinātu virzīties uz priekšu.

  1. SAVU SAJŪTU PIEŅEMŠANA:  Pirmkārt, ir svarīgi atzīt un apstrādāt savas emocijas. Ir pilnīgi normāli, ka esat vīlies, skumjš vai pat sāpināts pēc darba atteikuma. Tomēr svarīgi ir neieslīgt pārak lielā paškritikā. Apsveriet atteikuma iemeslus un mācieties no šīs pieredzes, nevainojot sevi.

  2. PIEŅEMŠANA UN MĀCĪŠANĀS: Nākamais solis ir pieņemt atteikumu un mācīties no tā. Apsveriet, kādas zināšanas vai prasmes jums vēl var būt nepieciešamas, lai Jūs būtu labāk sagatavots nākamajam iespējamajam darbam. Izmantojiet šo pieredzi kā iespēju attīstīties un augt personīgi un profesionāli.

  3. KONTAKTS AR ATTEICĒJU: Ja ir iespēja, pēc atteikuma saņemšanas var būt noderīgi sazināties ar darba devēju un lūgt papildu atsauksmes vai atgriezenisko saiti par jūsu pieteikumu. Tas var sniegt jums skaidrāku priekšstatu par to, kā uzlabot jūsu nākotnes pieteikumus un sagatavoties nākamajām intervijām.

  4. ATBALSTS: Sazinieties ar ģimeni, draugiem vai profesionālajiem kontaktiem un dalieties ar savām emocijām un pārdomām. Dažreiz vienkārši runājot par savām sajūtām un saņemot atbalstu no citiem, jūs varat vieglāk pārvarēt šo situāciju.

  5. TURPINĀT MEKLĒJUMUS: Visbeidzot, neaizmirstiet turpināt savu darba meklējuma procesu. Lai gan viens atteikums varētu izrādīties šķērslis, tas nenozīmē, ka jums vajadzētu pārtraukt censties un, ka atkal neizdosies. Turpiniet uzņemties jaunus izaicinājumus, pārskatiet un uzlabojiet savu CV un turpiniet piedalīties intervijās.

Darba atteikums var būt grūts, bet tas var būt arī kā iespēja attīstīties un augt personīgi un profesionāli. Atcerieties, ka jūsu vērtību  nenoteiks viens atteikums, un turpiniet virzīties uz priekšu ar apņēmību un pozitīvu pašapziņu.