ATTĀLINĀTA INTERVIJA- IETEIKUMI VEIKSMĪGAI SARUNAI

Mūsdienu digitālajā laikmetā attālinātas intervijas ir kļuvušas aizvien populārākas, sniedzot gan darba devējiem, gan kandidātiem iespēju sazināties no jebkuras pasaules vietas. Lai arī attālinātu interviju ērtības ir vērā ņemamas, ir būtiski tās uztvert ar tādu pašu sagatavošanos un profesionalitāti kā klātienes intervijas. Šeit ir daži būtiski padomi, kas palīdzēs jums būt gatavam attālinātai intervijai:

  1. Pārbaudiet savu tehnisko nodrošinājumu: Pirms intervijas pārliecinieties, ka jūsu interneta savienojums, kamera un mikrofons darbojas pareizi. Sākumā pārbaudiet videokonferences platformu, kuru izmantosiet, lai iepazītos ar tās funkcijām un iestatījumiem.

  2. Izvēlieties piemērotu vidi: Atrodiet klusu, labi apgaismotu vietu intervijai, kur jūs netraucēs neviens. Pārliecinieties, ka fons ir neitrāls un profesionāls, lai radītu pozitīvu iespaidu.

  3. Apģērbieties profesionāli: apģērbieties tāpat kā uz klātienes interviju, lai paustu profesionālismu un cieņu pret doto iespēju. Izvairieties no košām krāsām vai uzmanību novēršošiem rakstiem, kas var novērst no jūsu prezentācijas.

  4. Praktizējiet labu ķermeņa valodu: Sēdiet taisni, uzturiet acu kontaktu un izvairieties no nervozitātes pazīmēm intervijas laikā. Pirms tam praktizējiet savas atbildes un žestus, lai izpaustos pārliecināti.

  5. Sagatavojiet savas runas punktus: Rūpīgi izpētiet uzņēmumu un amatu, un sagatavojiet atbildes uz biežāk uzdotajiem interviju jautājumiem. Izceliet savas prasmes un pieredzi, un esiet gatavi pārrunāt to kā jūs varat ieguldīt savas zināšanas uzņēmuma panākumos.

  6. Jums jābūt gatavam uzdot jautājumus: Sagatavojiet jautājumus intervētājam par pozīciju, uzņēmuma kultūru. Tas parāda jūsu interesi par pozīciju un ļauj iegūt vērtīgu informāciju.

  7. Pēc intervijas uzrakstiet pateicības vēstuli: Pēc intervijas nosūtiet e-pastu intervētājam(-iem), izsakot pateicību par iespēju un atkārtoti uzsverot savu interesi par pozīciju.

Ievērojot šos padomus un pienācīgi sagatavojoties attālinātai intervijai, jūs varat panākt panākumus un atstāt pozitīvu iespaidu par sevi potenciālajam darba devējam.