94% APTAUJĀTO ZIŅOJA, KA GEN Z PAAUDZES KANDIDĀTI DARBA INTERVIJU LAIKĀ IR IZRĀDĪJUŠI NEATBILSTOŠU UZVEDĪBU

🦊Nesenā aptaujā, kas tika publicēta 25. janvārī, 94% respondentu ziņoja, ka Z paaudzes kandidāti darba interviju laikā ir izrādījuši neatbilstošu uzvedību.*

Rezultāti norāda, ka Z paaudzes kandidātiem nepieciešams uzlabot prasmes sarunās par algu, komunikācijas veidā, iesaistīšanos, piemērotu apģērbu izvēli un acu kontakta uzturēšanu. Neraugoties uz to, ka šīs atziņas varētu būt kaut nedaudz apbēdinājošas jauniem darba meklētājiem, ir būtiski tās uztvert kā iespējas attīstībai un uzlabošanai. Apskatīsim dažus ieteikumus, kā Z paaudze var efektīvi vadīties intervijas vidē.

Sarunas par algu:

Lai gan cilvēkiem ir dabiski meklēt taisnīgu atlīdzību, ir ļoti svarīgi sarunās par algu vērsties taktiski un pētnieciski. Tā vietā, lai pieprasītu patvaļīgu skaitli, Z paaudzes kandidātiem vajadzētu izpētīt nozares standartus, apsvērt savas prasmes un pieredzi un piedāvāt algu diapazonu, pamatojoties uz šiem faktoriem. Šī pieeja parāda kandidāta izpratni par tirgus likmēm un vēlmi iesaistīties godīgā un informētā diskusijā par kompensāciju.

Komunikācijas prasmes:

Efektīva komunikācija ir profesionālo panākumu stūrakmens. Z paaudzes darba meklētājiem jākoncentrējas uz savu domu skaidru formulēšanu, aktīvu klausīšanos un entuziasma paušanu par lomu. Praktizējošas intervijas ar vienaudžiem vai karjeras mentoriem var palīdzēt uzlabot verbālās un neverbālās komunikācijas prasmes, veicinot pārliecību un saskaņotību faktiskās intervijas laikā.

Iesaistīšanās un entuziasms:

Darba devēji meklē kandidātus, kurus patiesi interesē uzņēmums un amats. Z paaudzes pretendenti var izcelties, veicot rūpīgu izpēti par organizāciju, tās vērtībām un jaunākajiem sasniegumiem. Intervijas laikā viņiem jāuzsver, kā viņu prasmes atbilst uzņēmuma misijai, un jāpauž patiess entuziasms par ieguldījumu tā panākumos.

Piemērots apģērbs:

Pirmais iespaids ir svarīgs, un intervijai ir ļoti svarīgi ģērbties atbilstoši. Z paaudzes kandidātiem ir jāizpēta uzņēmuma apģērba etiķete un jācenšas sevi prezentēt profesionāli. Ja rodas šaubas, labāk kļūdīties formalitātes pusē. Noslīpēts izskats atspoguļo iespēju cienīt un veicina pozitīvu sākotnējo iespaidu.

Lai gan aptaujas rezultāti var būt biedējoši, Z paaudzes darba meklētāji var pārvērst šos ieskatus par praktiskiem uzlabojumiem. Pievēršoties tādām jomām kā sarunas par algu, komunikācijas prasmes, iesaistīšanās, atbilstošs apģērbs un acu kontakts, jaunie speciālisti var palielināt savas izredzes gūt panākumus darba intervijās. Atcerieties, ka intervijas ir ne tikai prasmju demonstrēšana, bet arī profesionālas un visaptverošas uzvedības demonstrēšana. Izmantojot proaktīvu pieeju personības attīstībai, Gen Z var pārliecinoši orientēties interviju vidē un nodrošināt nozīmīgas karjeras iespējas.

*Avots: https://www.hrdive.com/news/hiring-managers-steer-clear-of-gen-z/705571/


Ja Jums ir nepieciešama palīdzība atlases jautājumos, sazinieties ar mums:
Mēs vienmēr esam gatavas sadarbībai un jauniem izaicinājumiem!

#personāls #atlase #personālaatlase #kandidāti #novērtēšana #cilvēkresursi #HR #headhunting #talanti #nodarbināšana #CV #motivācija #prasmes #darbs #vakance #softskills #Linkedin #intervija

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.