KĀ IZCELTIES TELEFONA INTERVIJAS LAIKĀ

Telefona intervijas bieži vien ir pirmais solis atlases procesā un šajā brīdī ir svarīgi radīt pozitīvu iespaidu potenciālā darba devēja priekšā. 

Šeit ir daži padomi, kas palīdzēs jums ''paspīdēt'' telefona intervijās:

  1. Rūpīgi sagatavojieties: Telefona intervijai piešķiriet tādu pašu nozīmi kā klātienes intervijai. Iepazīstieties ar uzņēmumu, pārskatiet darba aprakstu un sagatavojiet atbildes uz bieži uzdotajiem jautājumiem.

  2. Izvēlieties pareizo vidi: Atrodiet klusu un ērtu vietu intervijai, kur jūs netiksiet traucēti. Pārliecinieties, ka jūsu telefona savienojums ir labs, lai izvairītos no tehniskām problēmām.

  3. Praktizējiet aktīvu klausīšanos: Uzmanīgi klausieties un atbildiet uz jautājumiem pārdomāti. Izvairieties no pārtraukšanas un paprasiet skaidrojumu kādam nesaprotamam teikumam vai jautājumam, ja nepieciešams. 

  4. Runājiet skaidri un pašpārliecināti: Izturieties pašpārliecināti (arī caur telefonu to var just), runājot skaidri, uzturot vienmērīgu runas tempu un izvairoties no vārdiem kā "um" vai "uh." 

  5. Izceliet savus sasniegumus: Izmantojiet konkrētus piemērus no savas pieredzes, lai atspoguļotu savas prasmes un sasniegumus. 

  6. Iesaistieties ar entuziasmu: Demonstrējiet interesi par lomu un uzņēmumu, uzdodot jautājumus. Parādiet patiesu interesi par šo iespēju un izsakiet savu gatavību sniegt ieguldījumu komandai.