KĀ TAVU UZŅĒMUMU IETEKMĒ PĀRĀK ILGS PERSONĀLA ATLASES PROCESS

Vai Jums ir apnicis Jūsu uzņēmuma ilgais un nogurdinošais atlases process? Šeit nav runa tikai par Jūsu zaudēto laiku un enerģiju, bet arī par to, ka katra Jūsu uzņēmuma brīvā vakance Jums nes naudas zaudējumus un kavē uzņēmuma izaugsmi un produktivitāti.

Katru reizi, kad Jūsu uzņēmumā ir brīva vakance, kāds no Jūsu esošajiem darbiniekiem šobrīd pilda papildus darbu, kas palielina esošo darbinieku slodzi un stresa līmeni. Jo ilgāk Jums atvērta šī vakance, jo vairāk uzņēmums un Jūsu komanda zaudē. Mūsdienu straujajā biznesa attīstības laikā, pārāk ilgstošs atlases process uzņēmumam var izmaksāt netikai laika resursus, bet Jūs varat zaudēt iespēju iegūt spēcīgākos talantus, tādējādi kavējot sava uzņēmuma attīstību.

Tāpēc ir svarīgi sakārtot personāla atlases procesu, pārskatīt to etapus un rīkoties ātri, lai varētu veiksmīgāk un ātrāk nodrošināt savu uzņēmumu un komandu ar labākajiem kandidātiem.

CIK IR PĀRĀK GARŠ ATLASES PROCESS?

Pētījuma dati liecina, ka 25% kandidātu zaudē interesi par uzņēmumu, ja nedēļas laikā nesaņem nekādu informāciju no uzņēmuma. Ja šis gaidīšans laiks kandidātiem būs jau divas nedēļas, tad šis cipars palielināsies līdz pat 46%. Viens ir noteikti skaidrs – komunikācijai ar kandidātiem ir liela nozīme, jo viņi sagaida ātru un skaidru komunikāciju pēc intervijām. Tas nenozīmē, ka Jums nedēļas laikā ir jāpieņem gala lēmums, bet komunikācijai pēc atlases procesa ar katru kandidātu nedrīkst būt pārāk ilga.

KĀ SAĪSINĀT PERSONĀLA ATLASES PROCESU?

1. Skaidri nodefinējiet, ko Jūs meklēt - Pārliecinaties, ka vakances apraksts atbilst  tieši tam, ko jūs meklējat. Definējiet kādas ir prasības, ko jūs sagaidāt no jaunā darbinieka.

2. Nerakstiet sarežģītus darba sludinājumus - Skaidri nodefinējiet un saprotiet, kādas ir būtiskākās prasības. Pārskatiet prasīto gadu pieredzi un izglītību, lai tā atbilst amata vajadzībām.

3. Paātriniet intervijas procesu - Pārskatiet atlases procesa etapus, lai tie nav pārāk gari un ilgi. Kandidāti, nesaņemot savlaicīgu atbildi no Jums, var zaudēt interesi par piedāvājumu un pieteikties uz citām vakancēm.

4. Uzturiet komunikāciju - Uzturiet komunikāciju ar visiem kandidātiem, arī ar tiem, kurus esat izlēmuši šoreiz nepieņemt darbā. Sniedziet atgriezenisko saiti un turiet kandidātus lietas kursā par atlases procesu arī nākotnes vakancēm. Ja kandidāts Jums šoreiz nav atbilstošs, tas nenozīmē, ka viņš nebūs atbilstošs arī kādai nākotnes vakancei Jūsu uzņēmumā.

5. Sadarbojieties ar personaļa atlases kompāniju – Uzticiet personāla atlases procesu mums – DoubleFox komandai! Mēs palīdzēsim Jums atrast labākos talantus, lai Jūs sasniegtu uzņēmuma mērķi.