KAS IR "HEADHUNTING" JEB "GALVU MEDĪBAS"

Headhunting jeb Galvu medības, kas pazīstama arī kā augstāko vadītāju/speciālistu meklēšana, ir unikāla prakse, ko veic headhunteri, kas pazīstami arī kā vadošie vervētāji, lai identificētu, iesaistītu un nolīgtu organizācijām augstākā līmeņa speciālistus un vadītājus.

Galvu mednieki pārsvarā vēršas pie pasīviem kandidātiem, kuri šobrīd nemeklē iespēju.

Viņi koncentrējas uz kritisku vai augstākā līmeņa amatu aizpildīšanu, kuriem nepieciešama atšķirīga pieeja nekā parastajam personāla atlases procesam. Galvu meklēšanai ir nepieciešama lielāka mijiedarbība ar kandidātiem, jo viņi ir pasīvi kandidāti.

Galvu medniekiem ir iespēja nodrošināt vienmērīgu un efektīvu vadītāju vai augstākā līmeņa vadītāju pieņemšanu darbā, jo viņu skaits lielākoties ir mazāks.

Tā nav masveida vervēšana, un tā ir tikai konkrētu cilvēku pieņemšana darbā būtiskām lomām. Vērtīgu cilvēku pieņemšana darbā ietaupa laiku, jo tiek “izlaisti” kandidāti, kuri nav kvalificēti šim darbam, un tiek piedāvāti tikai tie, kuriem ir atbilstošas prasmes un kvalifikācija.

Piedāvājot darbam augsti kvalificētus cilvēkus, klientiem vai uzņēmumiem ir viegli ātrāk pieņemt darbā.

Headhunters ietaupa daudz laika un izmaksu uzņēmumiem un klientiem, kuru labā viņi strādā, piedāvājot tiem labākos cilvēkus atbilstoši viņu prasībām, radot lielas pārmaiņas un sniedzot labākos ieguvumus uzņēmuma izaugsmei.

Galvu meklēšanas process nodrošina labākus darbiniekus, kuri jūsu uzņēmumā paliks ilgāku laiku. Headhunteriem ir liela pieredze izaugsmei īstā kandidāta piesaistē un pieņemšanā.

Vēl viena lieta, kas ir vērtīga galvas medībās, ir konfidencialitāte. Lomas ir svarīgas un ietekmīgas uzņēmumam; tāpēc tās nereti netiek publicētas visiem.

Ja Tavam uzņēmumam ir nepieciešama palīdzība atlases jautājumos, sazinies ar mums: [email protected]