KAS IR TEHNISKĀS PRASMES JEB HARD SKILLS

🦊 Tehniskās, jeb cietās prasmes (Hard Skills) ir taustāmas un izmēramas profesionālās vai tehniskās prasmes, kuras mēdz iegūt mācoties lasīt, rakstīt un rēķināt. Šīs prasmes tiek paplašinātas, izmantojot profesionālo apmācību un veidojot praktisko pieredzi. Tehniskām prasmēm parasti tiek izsniegti sertifikāti vai diplomi, kas apliecina šo prasmju zināšanu. Tās ietver pamata profesionālās prasmes, kas tiek apgūtas mācoties, galvenās kompetences no studijām vai praktiskās mācīšanās, kā arī papildu kvalifikācijas, piemēram, apmācības, papildu kursi vai turpmāka attīstība.

💡 Tehniskās prasmes ir tik pat svarīgas kā starpnozaru prasmes (Soft skills), jo tās ir nepieciešamas, lai strādātu noteiktās profesijās. Sertifikāti un akreditācijas dokumenti apliecina konkrētās tehniskās prasmes atbilstoši studiju programmai. Piemēram, programmēšanas valodu apguve digitalizācijas dēļ, ir ļoti svarīga dažādās nozarēs. Operētājsistēmas, kā IOS un Windows nodrošina elastību. Datorprogrammas, piemēram, dažādas operētājsistēmas un programmatūras veicina tehnisko prasmju attīstību.

✏️ Tehniskās prasmes ir būtiskas pieteikumiem un karjerai, jo tās nodrošina profesionālās kompetences un kvalificē cilvēkus konkrētiem darbiem. Bez tehniskām prasmēm ir grūti pavērt durvis un iespaidot vadītājus ar starpnozaru prasmēm. Pierādījumi, par tehniskām prasmēm parāda cilvēka spēju veikt konkrētus darba uzdevumus!

*Avots: https://www.jobteaser.com/en/advices/what-are-hard-skills

🦊 Ja vēlaties uzzināt vairāk par mūsu pakalpojumiem vai arī Jums ir nepieciešamība pēc personāla atlases pakalpojumiem, lūdzu, sazināties ar mūsu komandu:

📩 [email protected]

#personāls #atlase #personālaatlase #kandidāti #novērtēšana #cilvēkresursi #HR #headhunting #talanti #nodarbināšana #CV #motivācija #prasmes #darbs #vakance #softskills #Linkedin #intervija