POZITĪVA ĶERMEŅA VALODA INTERVIJAS LAIKĀ

Ķermeņa valoda spēlē būtisku lomu pozitīva iespaida veidošanā arī darba intervijas laikā. Lai gan mutiskā/verbālā komunikācija ir svarīga, neverbālie signāli bieži var nodot pašpārliecību, profesionālismu un entuziasmu. Šeit ir daži padomi, kā nodrošināt to, ka jūsu ķermeņa valoda nosūta pareizo signālu intervētājam:

1. Uzturiet acu kontaktu: Acu kontakta uzturēšana parāda pārliecību un interesi. Izvairīšanās no acu kontakta var radīt iespaidu par to, ka esat garlaikots vai pašpārliecinātības trūkumu.

2. Smaidiet: Smaids jūs padara draudzīgāku un atvērtaku. Tas arī izraisa uzticību un padara sarunu pozitīvāku.

3. Poza: Sēdiet taisni un izvairieties no grīļošanās.  Laba poza demonstrē to, ka jūs uztverat interviju nopietni un spējat koncentrēties.

4. Žesti: Izmantojiet dabiskus roku žestus, lai uzsvērtu galvenos punktus un izrādītu entuziasmu. Tomēr izvairieties no pārmērīgām kustībām vai nervozitātes izrādīšanas, jo tas var novērst intervētāja uzmanību.

5. Aktīva klausīšanās: Parādiet, ka aktīvi klausāties, un lai to apstiprināt, parādiet to ar galvas kustībām, lai apstiprinātu, ka jūs esat iesaistīts un sekojat sarunai.

Atcerieties, ka jūsu ķermeņa valoda var runāt tūkstošiem vārdu par jūsu personību un attieksmi, tāpēc ir svarīgi pievērst uzmanību tam, kā jūs sevi prezentējat intervijās.